Chemin de Fer de Sprimont
Association sans But Lucratif
Musée Vivant d'Archéologie Industrielle
Minier et Carrier

             
De spoorlijn van Sprimont (CFS) is gevestigd op een gedeelte van de oude buurtspoorlijn Poulseur – Sprimont – Trooz.
Sinds 1981 heeft het museum als echte archeologische, industriële spoorlijn met 60 cm smal spoor, een hele collectie oud materiaal opgebouwd.
Dit materiaal wordt voor U in beweging gezet.
 
Locomotive Moës et baladeuses CFS à Damré Station
Bus parisiens devant le Musée de la Pierre
Een Parijse autobus met platform, welke uit de jaren '30 dateert, rijdt U van de spoorlijn tot aan het "Centre d'interprétation de la Pierre" van Sprimont, welke gevestigd is in de gebouwen van een oude elektriciteitscentrale.
Afhankelijk van Uw humeur en vooraf te reserveren, kunt U het volgende combineren :
- De steenroute : Een begeleide rit in een oude Buurtbus (rood- en crèmekleurig) naar het Gemeentemuseum van Comblain-au-Pont via de sluis van het oude Ourthe-kanaal.
- De uitstap « Op ontdekking van natuur en ‘s lands rijkdommen » : Begeleid bezoek aan het dorpje Damré, het bezichtigen van zijn architecturele rijkdom waaronder het ‘Versterkte Huis' en het ontdekken van de legenden.
 
Maison Forte
           
 
    - De tramroute : Een begleide rit op de oude route van de Buurttram in een rood- en crèmekleurige bus tussen Sprimont en Trooz.
- De rit vindt plaats in de ‘museumtrein' en in een Parijse bus. Mogelijkheid tot een bezoek aan het "Centre d'Interprétation de la Pierre"en mogelijkheid tot het nuttigen van een eenvoudige maaltijd.